Wat is het verschil tussen een inbetween gordijn en een vitrage?

Het grootste verschil tussen inbetween en vitrage

Wellicht heb je wel eens van inbetween gordijnen gehoord, maar wat zijn dit nu eigenlijk? En wat is dan het verschil tussen inbetween gordijnen en vitrages? Hieronder leggen we het voor je uit. Daarnaast helpen we je ook om een keuze te maken tussen vitrages en inbetween gordijnen. Want welke past nou het best bij jou? Hieronder leggen we de verschillen uit!

Het grootste verschil tussen inbetween en vitrage

Het grootste verschil tussen inbetween gordijnen en vitrage is de transparantie. Beide gordijnen laten licht door, maar inbetween gordijnen zijn vaak wat dikker. De stofdikte zit vaak tussen gewone gordijnen en vitrages in. Ze zijn net als vitrages wel transparant, maar de stof is voller. De transparantie verschilt ook tussen de twee gordijnen. Bij inbetween gordijnen kun je wel naar buiten kijken, maar niet nara binnen. Een inbetween gordijn is dan ook vaak van semi-transparante stof gemaakt. Vitrages zijn vaak helemaal transparant.

Welk gordijn past bij mij?

Als je het moeilijk vind om te kiezen tussen deze twee soorten gordijnen is het goed om te kijken naar wat je echt belangrijk vind. Is het voor jou belangrijk om een stukje privacy te hebben voor het raam of in de ruimte? Dan is een inbetween gordijn waarschijnlijk een betere keuze. Ben je op zoek naar een transparant gordijn om vooral sfeer toe te voegen in huis? Dan kun je ook prima voor een vitrage kiezen.

Over het algemeen zijn vitrages wat goedkoper. Dit komt omdat de stof dunner is en transparanter. Kijk dus wat voor jou echt het belangrijkste aspect is: privacy of de prijs. Op basis hiervan kun je een goede keuze maken tussen de twee soorten gordijnen!

Vind je het moeilijk om een keuze te maken? Laat je dan eens adviseren door een gordijnen specialist. Zij kunnen meekijken wat het beste past in jouw interieur. In ieder geval veel succes gewenst met de zoektocht naar jouw nieuwe gordijnen!