Hoe jij klussen veel eenvoudiger maakt

Hoe jij klussen veel eenvoudiger maakt

Als je een beetje hebt rondgekeken op de bouwmarkt dan zal je waarschijnlijk een heleboel dingen zijn tegengekomen zoals plakplinten en dergelijke. Als je zelf van plan bent om de mouwen op de gaan stropen en lekker te gaan klussen zijn er altijd wel een paar dingen die je kan doen om het allemaal wat minder pijnlijk en soepeler te laten verlopen. We hebben hier eventjes een paar tips voor je op een rij gezet, dus mocht je nog niet veel ervaring hebben met klussen? Lees dan gauw verder!

Let op je vingers met de hamer

Dit is een tip voor de mensen die nog wel eens met de hamer missen en per ongeluk een van de vingers raken. Als dat al een keer is gebeurd dan kan het ook moeilijk zijn om de moed op te brengen om het weer te proberen. Een tip die je kan gebruiken is om de spijker vast te zetten met een kam. Over het algemeen kan je een spijker daar gewoon tussen klemmen en dan kan je hem met de kam op zijn plaats houden zonder dat je je vingers riskeert.

Zorg dat de ladder goed staat

Je wil niet dat je tijdens het klussen met de ladder en al ten onder gaat. Een manier om dat te voorkomen is door een juten zak onder de ladder te plaatsen. Dan glijdt de ladder ten eerste minder makkelijk weg maar heb je ook een plek om je voeten af te vegen zodat je minder makkelijk uitglijd.

Schroeven en spijkers oprapen

Als je wel eens een bakje schroeven omver hebt laten vallen dan weet je dat het opruimen ervan een behoorlijke klus kan zijn. Een geweldige manier om dit process enorm te versnellen is om gewoon een klein magneetje bij je te hebben. Stop er gewoon een in de gereedschapskist. Als de schroeven dan omver gaan hoef je eigenlijk alleen maar met de magneet langs de schroeven te vegen en je hebt ze zo allemaal weer verzameld.

Splinters voorkomen tijdens het zagen

Als je plankjes aan het zagen bent kan het zijn dat het hout gaat splinteren. Dat wil je liever niet natuurlijk dus om te voorkomen dat dat te vaak gebeurd kan je altijd een beetje afplaktape inschakelen. Plak dit op de plek waar je wilt gaan zagen. De tape zal er voor zorgen dat het hout vanaf het punt waar je begint met zagen in ieder geval niet zal gaan splinteren.

Olie vervangen zonder trechter

Sommige apparaten hebben olie nodig om goed te werken, en die moet ook soms vervangen worden. Het makkelijkste is dan om een trechter te gebruiken, maar soms heb je die niet voorhanden. Je hoeft in dat geval niet op te geven, je hebt namelijk alleen maar een spijker nodig. Je hoeft eigelijk alleen maar de spijker te gebruiken om de olie langs te gieten, waardoor je het gewoon alsnog netjes kan opvullen.

Twee aan elkaar gelijmde stukken hout losmaken

Soms maak je een foutje met het lijmen. Als dat gebeurd heb je gelukkig geen speciale dingen nodig om het los te krijgen. Je hebt alleen wat natuurazijn nodig. Giet dit op de lijm en laat het een paar uur intrekken.