3 tips om je huis beter te isoleren

https://www.pvc-aanbieding.nl/woondecoratie/3-tips-om-je-huis-beter-te-isoleren/

Ben je van plan om je huis te isoleren? Daarmee kun je geld besparen op je energierekening en het geeft ook nog eens meer wooncomfort. Maar waar moet je eigenlijk op letten als je je huis wil isoleren en welke opties heb je allemaal? Lees dit blog om er meer over te weten te komen!

Het isoleren van spouwmuren

Het grootste rendement qua isolatie is toch wel het isoleren van je spouwmuren. Hierbij worden er gaten in de voege van de buitenmuur geboord. Daarna wordt met een spuitpostiool de spouwmuur gevuld met isolerend materiaal. Hierna worden de gaten weer gedicht met specie. Spouwisolatie is alleen mogelijk als er een schone spouw van minimaal 4 centimeter aanwezig is in je huis.

 Daarnaast kun je er ook voor kiezen om je dak te isoleren. Deze twee leveren het hoogste rendement op en betalen zich het snelst terug.

Kozijnen en deuren

Zijn je kozijnen of deuren aan vervanging toe? Het is een goede optie om dan te kiezen voor deuren en kozijnen die goed isoleren en lang meegaan. Kozijnen en deuren hebben verschillende materialen met allemaal hun eigen soort isolatie. Bij kunststof kozijnen zitten er luchtkamers tussen de binnen—en buitenkant. Bij aluminium kozijnen zit er meestal een laag PUR-schuim in het kozijn. Daarnaast is het ook mogelijk dat er een laag kurk in zit. Dit gebeurt ook vaak bij houten kozijnen. Je ziet dit niet aan de buitenkant. Kies dus in ieder geval voor deuren en kozijnen die goed isoleren. Dit scheelt een hoop tocht.

Als je een isolerende deur of kozijn combineert met het plaatsen van isolerend glas of nog een maatregel dan kun je flinke isolatiesubsidie krijgen!

Zorg voor goede ventilatie

Dit klinkt misschien gek, maar ventilatie kan helpen bij een warm huis. Door je huis goed te ventileren kun je ervoor zorgen dat het sneller warm wordt. Buitenlucht is droger zorgt dat je huis minder vochtig wordt. Deze droge lucht warmt veel makkelijker op dan vochtige lucht. Laat bij het plaatsen van nieuwe kozijnen daarom ook gelijk ventilatieroosters plaatsen!

Bron: HEPRO