PVC Vloer Kopen? Tips en Trends | Beste Keuzes

PVC vloeren zijn tegenwoordig erg populair als alternatief voor laminaat of houten vloeren. Ze bieden verschillende voordelen, maar het is belangrijk om bij de aankoop goed op de kwaliteit te letten. In dit artikel bespreken we het belang van het kiezen van een goede PVC vloer en de beste merken op de markt.

Belangrijkste punten om te onthouden:

 • PVC vloeren bieden een alternatief voor laminaat en houten vloeren.
 • Let bij het kopen van een PVC vloer op de kwaliteit.
 • Er zijn verschillende voordelen en nadelen verbonden aan PVC vloeren.
 • De dikte en samenstelling van de vloer zijn belangrijk.
 • Er zijn verschillende merken die bekend staan om hun kwalitatieve PVC vloeren.

Waar op letten bij het kopen van een PVC vloer?

Bij het kopen van een PVC vloer zijn er verschillende factoren waar je op moet letten om de juiste keuze te maken. Een van de belangrijkste aspecten is de dikte van de toplaag, aangezien dit de kwaliteit van de vloer bepaalt. De dikte van de toplaag varieert meestal tussen 0,3 en 0,7 millimeter. Een dikkere toplaag zorgt over het algemeen voor een langere levensduur van de vloer en een betere bescherming tegen krassen en slijtage.

Daarnaast is het ook essentieel om te weten wat een kwalitatieve PVC vloer kenmerkt en waarom het belangrijk is om voor een goede kwaliteit te kiezen. Een kwalitatieve PVC vloer heeft niet alleen een dikke toplaag, maar is ook gemaakt van hoogwaardige materialen en heeft een sterke constructie. Dit zorgt voor een duurzame vloer die bestand is tegen dagelijkse belasting en gemakkelijk te onderhouden is.

Om ervoor te zorgen dat je de beste PVC vloer koopt, is het verstandig om advies in te winnen bij professionals in de vloerenindustrie. Zij kunnen je helpen bij het bepalen van de juiste dikte van de toplaag en kunnen je informeren over de beste merken en types PVC vloeren die aan jouw specifieke behoeften en budget voldoen.

Let bij het kopen van een PVC vloer dus zeker op de dikte van de toplaag en ga voor een kwalitatieve PVC vloer die lang meegaat en je interieur verrijkt.

Het belang van samenstelling bij PVC vloeren

De samenstelling van PVC vloeren speelt een cruciale rol in de kwaliteit en veiligheid ervan. Bij goedkope PVC vloeren wordt vaak gebruikgemaakt van PVC-poeder in plaats van vast PVC, wat kan leiden tot schadelijke stoffen en problemen zoals krimpen of uitzetten van de vloer. Daarom is het ten zeerste aan te raden om te kiezen voor een kwalitatieve PVC vloer met de juiste samenstelling.

Een goedkope PVC vloer kan aantrekkelijk lijken vanwege de lagere prijs, maar het is belangrijk om de mogelijke nadelen en risico’s te begrijpen. PVC-poeder kan schadelijke stoffen bevatten, zoals ftalaten, lood, cadmium en andere chemicaliën die schadelijk zijn voor de gezondheid. Wanneer deze stoffen vrijkomen, kunnen ze de luchtkwaliteit binnenshuis negatief beïnvloeden.

Een kwalitatieve PVC vloer daarentegen wordt gemaakt van vast PVC, zonder gebruik te maken van schadelijke stoffen. Deze vloeren hebben een betere duurzaamheid en zijn bestand tegen krimpen, uitzetten en beschadigingen. Ze zijn veiliger voor zowel de bewoners als het milieu.

Een bijkomend voordeel van kwalitatieve PVC vloeren is dat ze gemakkelijk te onderhouden zijn. Ze kunnen eenvoudig worden gereinigd en hebben een langere levensduur dan goedkope PVC vloeren.

Let op: bij het kiezen van een PVC vloer is het essentieel om te vragen naar de samenstelling van de vloer en ervoor te zorgen dat deze vrij is van schadelijke stoffen.

Schadelijke stoffen Goedkope PVC vloeren Kwalitatieve PVC vloeren
Ftalaten Aanwezig Afwezig
Lood Aanwezig Afwezig
Cadmium Aanwezig Afwezig
Chemicaliën Aanwezig Afwezig

Verschil in kwaliteit van PVC vloeren

PVC vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende kwaliteitsniveaus, die vaak worden weerspiegeld in de prijs. Er zijn PVC vloeren tot 30 euro per m2, PVC vloeren tot 40 euro per m2 en PVC vloeren vanaf 40 euro per m2. Het is belangrijk om het verschil in kwaliteit in overweging te nemen bij het kiezen van een PVC vloer.

Hoogwaardige PVC vloeren die ongeveer 40 euro per m2 kosten, bieden over het algemeen een betere kwaliteit. Ze zijn duurzamer en geschikt voor zwaar gebruik in drukke ruimtes zoals de woonkamer of gang. Deze vloeren hebben vaak een dikkere toplaag en zijn beter bestand tegen krassen en slijtage.

Aan de andere kant zijn er PVC vloeren met een lagere prijs die geschikt zijn voor licht gebruik in minder drukke ruimtes zoals een slaapkamer. Deze vloeren hebben mogelijk een iets dunner toplaag en kunnen gevoeliger zijn voor krassen en slijtage.

Door de kwaliteit van PVC vloeren in overweging te nemen, kun je een weloverwogen keuze maken die past bij je budget en de vereisten van de ruimte waarin de vloer gelegd wordt.

Verschillen in kwaliteit

PVC vloeren prijs PVC vloeren kwaliteit
30 euro per m2 Licht gebruik, minder duurzaam
40 euro per m2 Geschikt voor zwaar gebruik, duurzamer
Vanaf 40 euro per m2 Hoge kwaliteit, bestand tegen slijtage

Let op: De prijs van PVC vloeren kan variëren afhankelijk van het merk, de dikte van de toplaag en andere eigenschappen. Het is altijd raadzaam om advies in te winnen bij een professional bij het kiezen van de beste PVC vloer voor jouw specifieke behoeften.

PVC vloeren prijs en kwaliteit

Beste merken PVC vloeren

Als het gaat om het kiezen van de beste PVC vloer, zijn er verschillende merken die bekend staan om hun kwaliteit en duurzaamheid. Deze merken bieden een breed scala aan opties en zijn geliefd bij zowel professionals als consumenten. Enkele van de beste merken PVC vloeren zijn:

 1. Coretec
 2. Quickstep
 3. Moduleo
 4. Parador
 5. Ambiant
 6. Tarkett
 7. mFLOR

Deze merken hebben een uitstekende reputatie opgebouwd vanwege de hoge kwaliteit van hun producten. Ze bieden PVC vloeren die zowel trendy als duurzaam zijn, waardoor ze perfect zijn voor elke ruimte in huis.

Of je nu op zoek bent naar een moderne en strakke vloer of juist een warme en natuurlijke uitstraling wilt creëren, deze merken hebben voor elk wat wils. Met hun uitgebreide collecties kun je eenvoudig de perfecte PVC vloer vinden die past bij jouw smaak en interieur.

De PVC vloeren van deze merken onderscheiden zich ook door hun gebruiksgemak en onderhoudsvriendelijkheid. Ze zijn bestand tegen krassen, vlekken en slijtage, waardoor ze ideaal zijn voor gezinnen met kinderen of huisdieren.

Met de beste merken PVC vloeren ben je verzekerd van een hoogwaardig product dat jarenlang meegaat en je interieur naar een hoger niveau tilt.

Kenmerken van beste merken PVC vloeren

Hieronder hebben we een overzicht van enkele kenmerken van de beste merken PVC vloeren:

Merk Trendy designs Duurzaamheid Onderhoudsgemak
Coretec Ja Ja Ja
Quickstep Ja Ja Ja
Moduleo Ja Ja Ja
Parador Ja Ja Ja
Ambiant Ja Ja Ja
Tarkett Ja Ja Ja
mFLOR Ja Ja Ja

Let op: Dit is slechts een voorbeeldtabel en de kenmerken kunnen variëren afhankelijk van het specifieke product en de collectie. Raadpleeg de website of de productinformatie van de merken voor gedetailleerdere informatie.

Met deze merken ben je verzekerd van een PVC vloer van hoogstaande kwaliteit die perfect aansluit op jouw wensen en behoeften.

PVC vloeren bij LaminaatenParket.nl

Bij LaminaatenParket.nl vind je een uitgebreid assortiment aan PVC vloeren. Wij bieden verschillende merken en soorten vloeren, zodat er voor iedere smaak en stijl iets te vinden is. Of je nu op zoek bent naar een klassieke houtlook of een moderne tegellook, bij ons ben je aan het juiste adres.

Onze PVC vloeren zijn van hoge kwaliteit en duurzaamheid, zodat je er lang van kunt genieten. Daarnaast hechten wij veel waarde aan klanttevredenheid en staan onze professionals klaar om je te voorzien van deskundig advies. Zo helpen wij je bij het maken van de juiste keuze voor jouw interieur.

Bij LaminaatenParket.nl hebben wij een gebruiksvriendelijke webshop waar je gemakkelijk en snel je PVC vloer kunt bestellen. Onze winkel is betrouwbaar en biedt een uitstekende service. We hanteren scherpe prijzen en leveren snel door heel Nederland.

Wacht niet langer en bekijk ons ruime assortiment aan PVC vloeren op LaminaatenParket.nl. Kom bij ons langs of bestel online en geniet binnenkort van een prachtige nieuwe vloer in jouw woning.

Wat verwacht ik van mijn PVC-vloer?

Voordat je een PVC vloer koopt, is het belangrijk om te bepalen wat je verwacht van de vloer. Je moet kijken naar de eigenschappen van de vloer in relatie tot je huishouden, zoals de aanwezigheid van huisdieren of kinderen, het gebruik van vloerverwarming en de ruimte waarin je de vloer wilt leggen.

Voor een PVC vloer in een druk huishouden met huisdieren en kinderen, is het bijvoorbeeld belangrijk om te kiezen voor een vloer met een sterke toplaag die bestand is tegen krassen en slijtage. Daarnaast moet de vloer gemakkelijk te reinigen zijn, zodat eventuele vlekken snel verwijderd kunnen worden. Ook is het handig als de vloer geluiddempend is, zodat het geluid van spelende kinderen of rennende huisdieren wordt verminderd.

Een PVC vloer is een uitstekende keuze voor mensen met vloerverwarming. PVC heeft goede warmtegeleidende eigenschappen, waardoor het de warmte efficiënt door laat en zorgt voor een comfortabele en gelijkmatige warmteverdeling in de ruimte.

Daarnaast zijn er ook specifieke eigenschappen waar je rekening mee moet houden als je een PVC vloer wilt leggen in de keuken of badkamer. In deze ruimtes is er vaak sprake van vochtigheid en temperatuurveranderingen. PVC vloeren zijn echter waterbestendig en stabiel, waardoor ze uitstekend geschikt zijn voor deze ruimtes.

Om een beter beeld te krijgen van de eigenschappen van een PVC vloer, kun je ook kijken naar de technische specificaties die door de fabrikant worden verstrekt. Hierbij kun je letten op zaken zoals de dikte van de vloer, de gebruiksklasse en eventuele garanties.

Eigenschap Belang
Dikte van de vloer Beïnvloedt de kwaliteit en duurzaamheid van de vloer
Gebruiksklasse Geeft aan voor welke situaties de vloer geschikt is
Garantie Stelt bescherming en kwaliteit van de vloer voor een bepaalde periode veilig

Door rekening te houden met deze eigenschappen en je specifieke huishoudelijke behoeften, kun je een PVC vloer kiezen die perfect aansluit bij jouw verwachtingen.

PVC vloer in een huiskamer

PVC-vloer in de keuken of badkamer

Een PVC-vloer is niet alleen geschikt voor de woonkamer of slaapkamer, maar kan ook prima worden gelegd in de keuken of badkamer. In feite zijn PVC-vloeren uitermate geschikt voor deze vochtige ruimtes, omdat ze geen last hebben van de schadelijke effecten van vochtigheid en temperatuurveranderingen. Dit komt doordat PVC-vloeren bestaan uit synthetisch materiaal dat niet kan uitzetten of krimpen zoals natuurlijke materialen dat kunnen.

Waar houten vloeren gevoelig kunnen zijn voor vocht en kunnen uitzetten of krimpen, blijft een PVC-vloer stabiel onder verschillende omstandigheden. Dit maakt het een chique en praktische keuze voor keukens en badkamers, waar de vloer vaak in contact komt met water en stoom.

PVC-vloer in de keuken

Een PVC-vloer in de keuken biedt verschillende voordelen. Ten eerste is PVC waterbestendig, waardoor het gemakkelijk schoon te maken is en bestand is tegen gemorste vloeistoffen. Dit is vooral handig in de keuken, waar morsen tijdens het koken vaak voorkomt. Daarnaast biedt PVC een goede bescherming tegen krassen en slijtage, wat essentieel is in een ruimte waar veel wordt gelopen en waar keukengerei vaak op de vloer valt.

Een PVC-vloer kan ook goed worden gecombineerd met vloerverwarming, wat zorgt voor een aangename warmte in de keuken. De warmtegeleidende eigenschappen van PVC maken het een efficiënte optie voor vloerverwarmingssystemen.

PVC-vloer in de badkamer

In de badkamer is een PVC-vloer ook een uitstekende keuze. Naast de waterbestendigheid biedt PVC een goede slipbestendigheid, wat belangrijk is om ongelukken te voorkomen op een gladde vloer. Daarnaast is PVC gemakkelijk schoon te maken en bestand tegen schimmels en bacteriën, waardoor het een hygiënische keuze is voor de badkamer.

Net als in de keuken kan een PVC-vloer in de badkamer worden gecombineerd met vloerverwarming. Dit zorgt voor een aangename warmte wanneer je uit bad of douche stapt en voorkomt dat je op een koude vloer staat.

Met een PVC-vloer in de keuken of badkamer combineer je functionaliteit met stijl. Het biedt duurzaamheid, gemak in onderhoud en een mooie uitstraling, waardoor je jarenlang kunt genieten van een prachtige vloer in deze belangrijke ruimtes van je huis.

PVC combineren met vloerverwarming

PVC vloeren zijn een uitstekende keuze om te combineren met vloerverwarming. Dit komt door de dunne structuur en warmtegeleidende eigenschappen van PVC. In tegenstelling tot andere vloeren, zoals massieve houten vloeren, hebben PVC vloeren geen moeite met warmtegeleiding en zullen ze niet uitzetten bij warmte. Dit maakt PVC een van de beste opties voor vloerverwarming.

De warmtegeleiding van een vloer is een belangrijke factor bij het gebruik van vloerverwarming. PVC vloeren zijn dun en geleiden warmte goed, waardoor de vloer gelijkmatig opwarmt en de warmte efficiënt in de ruimte wordt verspreid. Dit zorgt voor een comfortabele en aangename temperatuur in huis. Bovendien helpt de dunne structuur van PVC om de opwarmingstijd van de vloerverwarming te verkorten, waardoor je snel kunt genieten van een warme vloer.

Bij het combineren van PVC met vloerverwarming is het belangrijk om te letten op de warmtegeleidingseigenschappen van de vloer. PVC vloeren met een lagere warmteweerstand en een hogere warmtegeleiding zijn het meest geschikt voor vloerverwarming. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat de warmte efficiënt wordt overgedragen naar de ruimte. Het is aan te raden om te kiezen voor PVC vloeren met een goede warmtegeleiding om optimaal te profiteren van vloerverwarming.

“PVC vloeren zijn dun en geleiden warmte goed, waardoor de vloer gelijkmatig opwarmt en de warmte efficiënt in de ruimte wordt verspreid.”

Klik-PVC of plak-PVC?

Wanneer je op zoek bent naar een PVC vloer, heb je de keuze tussen klik-PVC en plak-PVC. Beide opties hebben hun eigen voordelen en het is belangrijk om te weten welke het beste bij jouw situatie past.

Klik-PVC

Klik-PVC staat bekend om zijn eenvoudige installatie. Deze vloer heeft klikverbindingen, waardoor je hem gemakkelijk zelf kunt leggen zonder professionele hulp. Het klikmechanisme zorgt voor stevige en naadloze verbindingen tussen de planken. Dit maakt het ook makkelijk om de vloer te vervangen of te verplaatsen indien nodig.

Plak-PVC

Plak-PVC daarentegen vereist professionele installatie. Deze vloer wordt direct op de ondervloer gelijmd, waardoor het een vaste en duurzame verbinding vormt. De professionele installatie zorgt voor een perfecte afwerking en voorkomt dat de vloer gaat schuiven of losraakt. Plak-PVC is dunner dan klik-PVC en dit heeft zijn voordelen bij installatie op vloerverwarmingssystemen.

Kiezen tussen klik-PVC en plak-PVC

Het kiezen tussen klik-PVC en plak-PVC hangt af van verschillende factoren, zoals je persoonlijke voorkeur, ervaring met vloerinstallatie en de specifieke ruimte waarin de vloer zal worden geplaatst. Hier is een overzicht van de belangrijkste verschillen tussen beide opties:

Klik-PVC Plak-PVC
Makkelijk zelf te leggen Professionele installatie vereist
Verwijderbaar en vervangbaar Vaste en duurzame verbinding
Ideaal voor doe-het-zelvers Perfecte afwerking door professionals
Geschikt voor verschillende ruimtes Dunner en betere warmtegeleiding

Beide klik-PVC en plak-PVC zijn geschikt voor vloerverwarming. Echter, plak-PVC is dunner en geleidt warmte beter, waardoor het een betere keuze is als je vloerverwarming hebt. Als je twijfelt, is het altijd verstandig om advies in te winnen bij professionals om de juiste keuze te maken voor jouw specifieke situatie.

Zoals met alle soorten vloeren, is het belangrijk om te kijken naar je persoonlijke behoeften en omstandigheden bij het kiezen van tussen klik-PVC en plak-PVC. Door de juiste keuze te maken, kun je een PVC vloer vinden die perfect past bij jouw wensen en de ruimte waarin je hem wilt plaatsen.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een PVC-vloer?

Bij het kiezen van een PVC-vloer zijn er enkele belangrijke factoren waarmee je rekening moet houden. Deze factoren omvatten de eigenschappen van de vloer, het uiterlijk ervan en de installatiemethode (plak of klik). Daarnaast moet je beslissen of je de vloer zelf wilt leggen of wilt laten leggen door professionals.

De eigenschappen van de PVC-vloer hebben invloed op de duurzaamheid, het onderhoudsgemak en het comfort van de vloer. PVC-vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, zoals houtnerf- of tegelmotieven, en in diverse kleuren. Het is belangrijk om een vloer te kiezen die past bij de inrichting van je ruimte en je persoonlijke smaak.

“Een PVC-vloer is een populaire keuze vanwege zijn veelzijdigheid en duurzaamheid. Het is belangrijk om een vloer te kiezen die niet alleen mooi is, maar ook goed past bij je leefomgeving en specifieke behoeften.” – Expert bij LaminaatenParket.nl

Wat betreft de installatiemethode, kun je kiezen tussen plak-PVC en klik-PVC. Plak-PVC vereist professionele installatie, terwijl klik-PVC gemakkelijk zelf te leggen is vanwege de handige klikverbindingen. Beide opties kunnen worden gebruikt in combinatie met vloerverwarming, maar plak-PVC is dunner en geleidt warmte beter. Dit maakt het een betere keuze voor vloerverwarmingssystemen.

Om je te helpen bij het maken van de juiste keuze, is het raadzaam om advies in te winnen bij professionals die gespecialiseerd zijn in PVC-vloeren. Zij kunnen je meer informatie geven over de verschillende eigenschappen en installatiemethoden, en je begeleiden bij het vinden van de perfecte PVC-vloer voor jouw situatie.

Eigenschappen Plak-PVC Klik-PVC
Installatiemethode Professionele installatie vereist Zelf te leggen met klikverbindingen
Geschikt voor vloerverwarming Ja Ja
Dikte vloer Varieert, afhankelijk van de gekozen PVC-vloer Varieert, afhankelijk van de gekozen PVC-vloer

Conclusie

Het kiezen van een PVC vloer is een belangrijke beslissing die afhangt van verschillende factoren. Allereerst is het essentieel om te letten op de gewenste kwaliteit van de vloer. Door te kiezen voor een PVC vloer van goede kwaliteit, kun je ervoor zorgen dat de vloer duurzaam is en lang meegaat.

Daarnaast zijn de eigenschappen van de PVC vloer ook van groot belang. Denk hierbij aan zaken zoals het onderhoudsgemak, de geluiddempende werking en de slijtvastheid van de vloer. Door te kiezen voor een PVC vloer die aan jouw specifieke behoeften voldoet, kun je optimaal genieten van de voordelen die PVC vloeren bieden.

Tot slot is ook de installatiemethode van de PVC vloer een belangrijke overweging. Klik-PVC is bijvoorbeeld gemakkelijk zelf te leggen, terwijl plak-PVC een professionele installatie vereist. Door te bepalen welke installatiemethode het beste bij jouw wensen en behoeften past, kun je de juiste keuze maken.

Kortom, door aandacht te besteden aan de kwaliteit, eigenschappen en installatiemethode van de PVC vloer, kun je de beste vloer kiezen die aan jouw behoeften voldoet. Vergeet niet om advies in te winnen bij professionals om er zeker van te zijn dat je de juiste keuze maakt.

FAQ

Waar moet ik op letten bij het kopen van een PVC vloer?

Het is belangrijk om te letten op de dikte van de toplaag en de kwaliteit van de PVC vloer. Advies inwinnen bij professionals kan helpen bij het maken van de juiste keuze.

Waarom is de samenstelling van een PVC vloer belangrijk?

Goedkope PVC vloeren gemaakt van PVC-poeder kunnen schadelijke stoffen bevatten en problemen veroorzaken met krimpen of uitzetten van de vloer. Kies daarom voor een kwalitatieve PVC vloer met de juiste samenstelling.

Wat is het verschil in kwaliteit van PVC vloeren?

PVC vloeren kunnen variëren in kwaliteit op basis van prijs. Duurdere PVC vloeren bieden over het algemeen betere kwaliteit en zijn geschikt voor zwaar gebruik, terwijl goedkopere vloeren alleen geschikt zijn voor licht gebruik.

Wat zijn de beste merken voor PVC vloeren?

Enkele van de beste merken zijn Coretec, Quickstep, Moduleo, Parador, Ambiant, Tarkett en mFLOR. Deze merken bieden een breed scala aan keuzes en staan bekend om hun duurzame en trendy vloeren.

Waar kan ik PVC vloeren kopen?

Bij LaminaatenParket.nl kun je terecht voor een breed assortiment aan PVC vloeren. Ze bieden verschillende merken en soorten vloeren, waarbij je advies kunt krijgen van professionals.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een PVC-vloer?

Let op de eigenschappen van de vloer, zoals het uiterlijk, de installatiemethode (plak of klik), en de geschiktheid voor vloerverwarming. Denk ook na over wie de vloer zal gebruiken en in welke ruimte deze gelegd zal worden.

Kan een PVC-vloer in de keuken of badkamer worden gelegd?

Ja, PVC vloeren kunnen uitstekend in de keuken en badkamer worden gelegd vanwege hun bestendigheid tegen vochtigheid en temperatuurveranderingen.

Kan PVC worden gecombineerd met vloerverwarming?

Ja, PVC vloeren kunnen goed worden gecombineerd met vloerverwarming vanwege hun dunne en warmtegeleidende eigenschappen.

Wat is het verschil tussen klik-PVC en plak-PVC?

Klik-PVC kan gemakkelijk zelf worden gelegd vanwege de klikverbindingen, terwijl plak-PVC professionele installatie vereist. Beide opties zijn geschikt voor vloerverwarming, maar plak-PVC is dunner en geleidt warmte beter.

Wat moet ik meenemen bij het kiezen van een PVC-vloer?

Let op de eigenschappen van de vloer, het uiterlijk, de installatiemethode, en of de vloer geschikt is voor jouw specifieke situatie. Overleg met professionals kan helpen bij het maken van de juiste keuze.