Helemaal opnieuw beginnen

Helemaal opnieuw beginnen?

Je huidige woning aanpassen of een nieuw optrekje van de grond toe inrichten: het is een monsterklus. Maar de eindregie ligt wel volledig in jouw handen!

Dat is heel goed nieuws. Jouw optrekje komt er daarom precies zo uit te zien als jij wilt. Natuurlijk met de limieten die de vorm en het oppervlak van de ruimtes met zich meebrengen. Evenals de positie van het huis, die bepaalt immers waar en hoe veel licht er binnen komt vallen, bijvoorbeeld.

Maar goed, wij willen even stilstaan bij de zaken die je wel kunt veranderen. Je interieur, je tuin, je terras, alles krijgt precies het uiterlijk dat volledig past bij jouw persoonlijke stijl.

Dus welke veranderingen gaan er allemaal plaatsvinden? Hieronder staan enkele tips die je zeker even tot je moet nemen. Je krijgt hierdoor meer inzicht in het proces en hoe je dat zou kunnen aanpakken.

Plan opstellen

Ga sowieso niks uit de losse pols doen. Want natuurlijk was het uitzoeken van een woning ook al geen nattevingerwerk. Kijk goed naar wat er aan een woning moet gebeuren eer die bewoonbaar is en ook nog eens voldoet aan jouw persoonlijke wensen. Zodra je weet welke materialen je nodig gaat hebben en hoe veel, dan krijg je direct een idee van de kosten. Die worden nogal wat hoger wanneer je bijvoorbeeld marmer voor je vloer kiest in plaats van visgraat pvc.

We snappen dat je nu echt alles wilt gaan doen, maar houd wel een logische volgorde aan, waarbij je rekening houdt met je budget. Bewaar de minder relevante klussen voor later. Het gaat erom dat je goed kunt wonen zodra de belangrijkste renovatie klussen geklaard zijn.

Materialen en gereedschappen aanschaffen

Dankzij een nauwkeurig afgesteld budget en een planning die je beide in de vorige stap hebt opgesteld, weet je zo ongeveer wat je qua materialen en gereedschappen nodig hebt. In die laatste categorie heb je wellicht het een en ander al liggen, terwijl je voor de rest misschien je directe omgeving eerst eens lief kan aankijken voordat je je portemonnee trekt. Dat zou weer aanzienlijk schelen in de kosten, als dat echt even zo uitkomt!

Zelf doen… of niet?

De scepter zwaaien over het eindresultaat wil niet per definitie zeggen dat je ook daadwerkelijk iedere klus zelf moet opknappen. Afhankelijk van waar je tijd voor hebt en waar jouw vaardigheden liggen, is het ook mogelijk om voor sommige klussen experts in te schakelen. Bijvoorbeeld een schilder, timmerman of aannemer. Ga hierbij niet direct uit van de goedkoopste maar juist van degene met wie je een klik hebt en die overduidelijk verstand van zaken heeft. Alleen zo ben je verzekerd van een verbluffend eindresultaat en een woning die jij met liefde ‘thuis’ noemt!

Cart
Your cart is currently empty.